Наш ред на хуманитарној вечери подршке народу Јерменије

У понедељак, 09.11.2020. године, уз поштовање свих епидемиолошких мера, у центру Београда одржано је хуманитарно вече као подршка нашем братском јерменском народу. Испред нашег реда присуствовали су официри, Стеван Ђокић и Петар Турчиновић. Хуманитарној вечери присуствовали су и знаменити јерменски академици, књижевници, јерменска елита из Србије, наши политичари и људи из јавног живота.

Јерменски народ, хришћани православци, имају сличну судбину као и ми. Крвници су нам исти, велике силе преко њих и нас решавају своје проблеме, узимају нам територије…Свима је јасно да турски исламисти и разне џихадистичке групе желе да заврше започето, „Велики злочин“ – геноцид који се догодио 1915. године, иако је јерменски народ трпео континуирану политику прогона и убијања од 1894. до 1923. године.

Нападом на Арцах (Нагорно-Карабаџ) исламисти и џихадисти не нападају само Јерменију, не убијају само нашу браћу Јермене, они убијају и нашу веру, а поручују нам да ће на тај начин наставити оно што су започели док су се звали османско царство.

Српски народ најбоље зна шта значи рат и шта значи бранити своју земљу, свој народ и своју веру. Зато сложно стојимо са Јерменским народом и саосећамо у њиховој патњи и спремни смо да помогнемо.

Православни Војни Ред Витезова Темплара захваљује се Јерменској Националној Заједници и сестри Биљани, председници, који су нас окупили да искажемо солидарност према братском народу Јерменије.