Ухапсити све оне који су подржали комите

Устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија србомрсци су једва дочекали како би се показали у правом светлу.

Било је и за очекивати да ће групице дрогираних комита који подржавају Мила Ђукановића али и секташа Мираша Дедеића покушати да спрече устоличење и нападну Српску Православну Цркву и православни народ, али верујемо да већина људи није очекивала да ће подршку дивљацима дати и Срби који су у Србији и од Срба зарадили много и још увек зарађују.

Па тако је некакав новинар, Славиша Лекић, исмевао долазак патријарха и митрополита на Цетиње. Овај новинар запослен је на страној телевизији Н1 чију уређивачку политику спроводе они који себе називају опозиционарима, али који раде за странце и против Србије.

Такође, некакав политичар, Балша Божовић, чија је странка (ДС) члан социјалистичке интернационале, вероватно атеиста, користећи друштвену мрежу твитер, најављује некакве топове и сукобе, ваљда прижељкујући некакве нове ратове.

Портал Директно преноси текст хрватског медија „јутарњи.хр“ са насловом „Падне ли Црна Гора, зна се ко је следећи“ у којем практично исмевају Устоличење али и најављују могући ратни сукоб који би касније био пренет у Босну и Херцеговину. Шта је поента писања оваквих текстова од стране хрватских медија, јасно је, али шта „домаћи“ медији желе да добију преносећи овакве текстове, није баш најјасније, те би српске безбедносне службе требало да их то питају.

Вођа покрета „Жене у црном“, Сташа Зајовић, отишла је корак даље и појавила се на Цетињу где је јасно дала подршку дивљацима Мила Ђукановића. И око ове организације безбедносне службе Републике Србије требало би да се позабаве, да се види ко их финансира, зашто уживају подршку Србије а раде против Србије.

Ненад Чанак, осведочени србомрзац и сепаратиста који је такође био на Цетињу и пружио подршку алкохолисаним и дрогираним дивљацима Мила Ђукановића, отишао је најдаље са својим ратно-хушкачким ставом. Он је кривицу за сукобе пребацио на полицију. Овај Србин (нажалост) недавно је подржао и акцију у којој се грађани Србије из северне покрајине позивају да се на попису изјасне као непостојећа нација.

Православни Војни Ред Витезова Темплара сматра да би држава Србија требала да реагује и да овим (не)људима одузме српско држављанство и протера их, али и да заплени сву њихову имовину коју ће распродати и новац дати за лечење деце из Србије. Најоштрије осуђујемо антисрпско деловање и подржаћемо сваки потез правне државе Републике Србије који не сме да изостане.

Стеван Ђокић