На данашњи дан убијен је краљ Александар I Карађорђевић

У Француској, тачније у Марсељу, 1934. године убијен је краљ Александар I Карађорђевић, најцењенији европски владар и војсковођа.

Убиство нашег краља организовале су усташе који су били подстрекачи и логиситика бугарском плаћеном убици из терористичке организације вмро, Величку Димитрову Керину код којег је пронађен лажни пасош на име Петр Клемен а који је издат у чехословачком конзулату у Загребу. Краљ Александар I Карађорђевић је чак и преко своје браће из темпларског реда добио информацију да му усташе припремају заседу јер је краљ имао план за разлаз са Хрватима и стварање српске државе на другим границама које су обухватале седам од девет већински српских бановина и још неке територије које су створене у Краљевини.

Није се обазирао на те информације јер је желео да од Србије направи моћну и јаку државу, те је у Француску и отишао како би договорио детаље и учврстио своју визију Мале Антанте као јак војни савез.

Краљ Александар I Карађорђевић дао је живот за свој народ и своју земљу. Нажалост, комунистичка и удбашка пропаганда су учиниле своје, те је наш краљ дуго година био најоклеветанија историјска личност.

Покој му души и вјечнаја памјат нашем краљу Александару I Карађорђевићу.